Foliehattar i verkligheten

Jag känner att antal människor som bokstavligt talat är foliehattar, eller rättare sagt, de bär foliehattar, alltså huvudbonader inklädda med aluminiumfolie. Det beror inte på att de tror på tomtar och troll eller är rädda för angrepp från yttre rymden. Det beror på att de vet att metall som aluminium i viss mån skyddar mot elektromagnetisk strålning.

Som åskledare
Dessa människor plågas svårt att den strålning som numera omger oss alla på grund av all trådlös teknik. Foliehatten kan ge en viss lindring. Det fungerar i princip likadant som en åskledare, mikrovågorna följer metallen och tränger inte lika lätt in i huset eller hjärnan. En del vänner har också baldakiner med metalltråd runt sängen eller klär in väggarna med folie och gör på så sätt sitt hus till en Faradays bur.

Så vitt jag vet har ingen som har en åskledare på huset hånats för detta. Inte heller den som vet att det är säkrare att stanna i bilen om det åskar utanför.

Spott och spe
Men mina vänner får utstå spott och spe, blir inte trodda av sjukvården, och många tråkas dessutom av släkt och vänner. Som om det inte räckte med lidandet, med huvudvärken, minnessvikten, utmattningen, sömnlösheten, oron, stresskänslan…

Foliehatt har blivit ett nedlåtande uttryck, en foliehatt kan man inte ta på allvar… Kan det bero på att telekomindustrin har lyckats så bra med att slå blå dunster i huvudet på majoriteten av medborgarna, inklusive media och ansvariga myndigheter?

Share

Kommentarer

Foliehattar i verkligheten — 3 kommentarer

  1. Det trådlösa tekniken-myntet har en förskräckande baksida – och då särskilt för barn och tonåringar – som jag upplever det. Ingående i sak om vad jag grundar det på här.

  2. Tittade just igenom tidigare valmaterial för MP. Där stod så vackert om visionerna ”solidaritet med alla människor” ja så hänförande vackert uttryckt! Men man räknade ju inte upp undantagen . . .

  3. De som jag haft nära och som inte verkar ha tagit mig på allvar, har ändrat beteende sedan jag pga slump-blindtester i vardagen, fått besvär utan att jag ha vetat om att de haft påslagna saker. De är numera noga med att stänga av. Men inte alla som man får den möjligheten att visa för…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *