Qigong

Qigong för alla

Bli stressfri, frisk och energifylld!

Jag är qigonginstruktör, utbildad hos hos Qigong Akademien. Jag lär ut Zhineng qigong, som är ett varsamt, men mycket effektivt sätt att snabbt få bättre fysisk, mental och känslomässig balans.

Jag fastnade först för qigongen för att den ger mig ett lugn till kropp och själ som jag mår så bra av. Mer lugn och samtidigt mer energi, en härlig kombination. Och som bonus: Vid 68 års ålder har jag en smidigare och rörligare kropp än jag hade vid 58, när jag började med qigongen.

Själv har jag inte haft ont i kroppen, men många av mina kurskamrater har blivit av med smärtor och krämpor av alla de slag. Och vårt grundprogram är så enkelt! Alla kan utföra det, efter sina förutsättningar. Vi anpassar alltid rörelserna efter vad som är lämpligt för just din kropp just nu. Det passar människor i alla åldrar och tar bara c:a en kvart att genomföra.

Efter ett par gångers instruktion kan du själv utföra ett komplett qigongprogram. Till din hjälp finns en cd med instruktioner och en dvd där du kan se och följa rörelserna. Om du går en terminskurs får du, förutom Qigong-programmet, värdefulla kunskaper om hur din kropp och hjärna fungerar. Du får också lära dig korta övningar som hjälper dig att hantera och förebygga stress, spänningar och smärtor.

På jobbet eller konferensen
Jag ger privatlektioner och kommer gärna ut på arbetsplatser. Qigongen passar också bra som ett inslag på en konferens, kick-off etc.
Just nu håller jag inga öppna  kurser.

Bäst i test
De kinesiska myndigheterna utsåg 1997 Zhineng qigong till den bästa och mest läkande formen av qigong. Karolinska sjukhuset har testat metoden med mycket goda resultat för bl. a. astma- och migränpatienter.