Om kokosolja och demens

Alzheimers sjukdom och andra demenstillstånd har hittills gäckat läkarvetenskapen. Men nu kommer fler och fler belägg för att hjärnan behöver en kost som inte gör den dum. Jag berättade i en tidigare blogg: Maten, motionen och minnet om kostomläggning som gjort ett antal alzheimersjuka förbättrade, vilket är första gången detta kunnat visas.

Nyligen lyssnade jag på nätet till ett antal experter som samlats till en konferens om demens där kosten var det genomgående temat. Bland annat nämndes att Alzheimers har börjat kallas för diabetes typ 3, eftersom det tycks ha koppling till insulinresistens.

Mirakelmedicin
Kokosolja var något som flera av föreläsarna nämnde. Det tycks vara rena mirakelmedicinen. En av dem vigde hela sitt anförande åt just kokosoljan, och flera av de andra kom in på denna undergörande olja i sina tal.

Det mest slående exemplet gällde en läkare vars man hade börjat bli dement och få minnessvikt. Hon började då prova alla möjliga medicinska kurer, som dock inte hjälpte ett dugg. Men så fick hon tipset om kokosolja. Hon började ”medicinera” sin man med det och mycket snabbt började hans minnesproblem minska.

Ett par matskedar om dagen
Tipset är 1-3 matskedar om dagen i förebyggande syfte, och ungefär tre gånger mer för att behandla redan pågående minnesstörningar. Rå kokosolja, inte behandlad, ska det vara.

Lade jag på brevet?
Mitt närminne är påtagligt mycket sämre nu än för bara några år sedan, vilket jag hänför till de ständigt ökande mängderna av mikrovågor från mobiler, surfplattor och WiFi.

Hemskt tröttsamt att ständigt glömma om jag tog ut fisken ur frysen, om jag lade på det där brevet och att behöva anteckna vilka tre varor jag ska handla i affären. Så nu ska jag prova.

 

Share

Kommentarer

Om kokosolja och demens — 1 kommentar

  1. bra med kloka människor som delar med sig av sin klokskap och vill göra världen bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *