Trådlöst och hälsa

Om mobilstrålning, trådlös teknik, miljö och hälsa

För tjugo år sedan fick min dotter sin första mobil. Då hade jag ingen tanke på att det kunde finnas något problem med den tekniken. Sen dess har jag lärt mig veta bättre. Därför har jag – efter moget övervägande – slängt min mobil. Jag har insett att signalerna från mobiler och annan trådlös kommunikation är skadliga för människor, djur och växter. Det vill jag inte medverka i. Därför arbetar jag numera i föreningen Vågbrytarenmot hälsovådlig elektromagnetisk strålning och för att all strålning ska anpassas till vad människor och natur tål.

Artiklar
Under årens lopp har jag skrivit en rad artiklar som du kan läsa här.
Hur mobilstrålning, WiFi och elektromagnetiska fält skadar oss
Föredrag av professor Martin Pall
Varningar världen runt
”Låga” värden är skyhöga
Meningslösa provokationsstudier
Uppseendeväckande forskarupprop om strålning
Hur påverkar mikrovågor hjärnan?

Du kan också läsa mina bloggar. Välj rubriken  Trådlös teknik.

Barriären som  blev ett såll
Det som först fick mig att flyga i taket var att mobilstrålning öppnar blod-hjärnbarriären på råttor. Den barriären är likadant byggd hos människor. Och den ska bara just – en barriär. Den hindrar giftiga ämnen från att läcka från blodkärlen in i hjärncellerna. Den ska absolut inte öppnas okontrollerat!

När jag började sätta mig in i frågan lärde jag känna människor som blivit överkänsliga mot mobilstrålning eller el. Människor som förutom sina förfärliga symtom dessutom ofta behandlas förödmjukande, inte blir trodda eller får höra att deras lidande är psykiskt. Då blev jag så upprörd att jag skrev boken Ett vackert fängelse. På flykt från el och mobilstrålning.

Tvättbalja, stearinljus och vedspis
Boken handlar om människor som blivit elöverkänsliga och inte längre kan leva i vårt elintensiva samhälle. De tvingas bo isolerat i skogen utan el eller moderna bekvämligheter, i värsta fall hänvisade till tvättbalja, stearinljus och vedspis. Den boken finns numera på engelska (som pdf med titeln Forced to disconnect), franska och tyska.

De trådlösa systemen, med allt från flera miljarder mobiler och iPhones, trådlöst internet till militära kommunikationssystem, hotar att slå ut en mängd djurarter, bland annat jordens bin, vilket du kan läsa om i Vågbrytarens Miljöspecial 2010. Därmed är de ett minst lika akut hot som klimatförändringarna. Men mycket, mycket lättare att göra något åt. Det handlar ”bara” om att stänga av system som skadar människor och natur.

Det vi behöver göra är att minska den trådlösa tekniken och i stället använda kabelbunden teknik. Jag skriver regelbundet bloggar och ariklar om detta. En artikel i tidningen Skolvärlden i augusti 2012 är undertecknad av en lång rad lärare med erfarenhet av hur destruktiv den trådlösa tekniken kan vara.

Länkar med mer information

www.stralskyddsstiftelsen.se

www.balanspunkten.info/Elektrosmog/

www.feb.se

www.maxicom.se/strålningsrisker/htm

www.mobilsmog.se

www.vagbrytaren.se