Aktuella böcker

 Aktuella böcker

Jag har skrivit ett tjugotal böcker, om olika pedagogiska frågor, om språkinlärning och flerspråkighet, om den mänskliga hjärnan och om miljöfrågor. Jag har en styrka i att skriva enkelt, vardagsnära och engagerande om svåra och komplexa saker, till exempel vår fantastiska hjärna.

Den senaste: Hjärnan, flocken och ensamheten. Om människans natur och det moderna livet (2014) handlar om det viktigaste av allt för oss människor – och det mest förbisedda: vår djupa beroende av varandra. Utifrån ny hjärnforskning och med många slående och berörande exempel visar jag hur vårt behov av tillhörighet överflyglar allt annat, även kunskaper och logiskt tänkande. Den kan du köpa på vanligt sätt på nätet.

Den mänskliga hjärnan – en upptäcktsfärd  (2008) handlar om din och min hjärna till vardags. Det är den som hyllas här ovan, med orden: ”En lysande pedagogisk introduktion till den mänskliga hjärnan för alla intresserade, med vardagliga exempel som vi alla kan känna igen oss i. Jag rekommenderar den till alla som vill veta mer om hjärnan. Författaren har på ett utrymme av 260 sidor lyckats få med allt som är viktigt.” Rolf Ekman, professor i neurokemi, Göteborgs universitet.

Är du nyfiken på vad din hjärna har för sig? Läs då min bok! Köp den å nätet eller sätt in 140 kr på bg 5191-4273 och mejla mig din adress och bokens titel så skickar jag den!

Mota stressen. Hjärnergonomi på jobbet (Gunilla Ladberg Pedagogik & Språk 2002) är en liten illustrerad bok på 60 sidor med enkla men viktiga fakta och handfasta förslag om hur du blir effektiv på jobbet utan stress. Sätt in 100 kr på bg 5191-4273 och mejla mig din adress och bokens titel så skickar jag den!

Ett vackert fängelse. På flykt från el och mobilstrålning (Gunilla Ladberg Pedagogik & Språk 2008) är en liten bok, 64 sidor, som handlar om människor som har blivit elöverkänsliga och inte längre kan leva i vårt elintensiva samhälle. Dessa människor tvingas isolera sig i skogen utan el och moderna bekvämligheter, i värsta fall hänvisade till vedspis, stearinljus och tvättbalja. Jag har skrivit den ideellt och därför är priset bara 25 kr plus porto. Du köper boken från föreningen Vågbrytaren.

Tvåspråkig, flerspråkig eller bara enspråkig? Liten språklära för föräldrar är en bok inte bara för föräldrar utan för alla som umgås med, undervisar eller möter barn som har fler än ett språk. På 48 sidor tar jag kål på en del myter och ger kunskaper om hur vi kan uppmuntra barnens flerspråkighet.  Sätt in 100 kr på bg 5191-4273 och mejla mig din adress och bokens titel så skickar jag den! Finns även på engelska: Bilingual, multilingual or only monolingual? Language guide for parents för 120 kr.

Mina andra böcker om flerspråkighet:

Barn med flera språk. Tvåspråkighet och flerspråkighet i hem, förskola och skola.  Liber, 3:e uppl. 2003. Se en recension från 2020 här: https://www.omnible.se/r/10324321112208536

Skolans språk och barnets. Att undervisa barn från språkliga minoriteterStudentlitteratur 2000.

Tala många språk. Carlssons, 2:a uppl. 2000. Köps numera endast genom mitt företag. Sätt in 150 kr på bg 5191-4273 och mejla mig din adress och bokens titel så skickar jag den!

Vägar till ett nytt språk. 58 sidor, illustrerad. Den är skriven till dig som håller på att lära dig ett nytt språk, och för dig som undervisar i språk. Jag skriver enkelt och konkret om hur språkinlärning går till och hur du kan underlätta din egen inlärning. Pris 80 kr + porto. Köps endast genom mitt företag. Sätt in 110 kr på bg 5191-4273 och mejla mig din adress och bokens titel så skickar jag den!

Och alla böcker jag skrivit hittar du här!